Selecteer een pagina

Diverse delen rustiek Suar

Suarhout is het hout van de Albizia Saman boom, of ook wel Regenboom genoemd, deze boom komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het hout staat bekend onder een aantal verschillende namen, zoals Saman Samanea, Monkeypod, Samenes Saman, Parota, Zuid-Amerikaanse walnoot, en Acadia, en in Nederland meestal genoemd Suar hout.

Het suarhout (wat onder de categorie teak valt) heeft een aantrekkelijke nerf en tekening die geschikt is voor verschillend meubilair. Denk bijvoorbeeld aan tafels, banken, vensterbanken, wijnrekken e.d. Kortom het is een prachtig gevormd hardhoutsoort wat ook nog eens makkelijk te bewerken valt. Het hout is stevig, duurzaam en laat zich makkelijk kweken. Zo vind je de bomen dus ook in landen zoals Thailand, Indonesië, Brazilië, Mexico en zelfs Hawaï. De bomen kunnen wel 25 mtr. hoog worden!

Veel meubelfabrikanten en ambachtslieden maken gebruik van gedroogd Suar hout bij het vervaardigen van tafels, vensterbanken, houtsnijden, beeldhouwen en bouwen van meubelen. Dit door de unieke kleur, botanische karakter en koloniale look van de delen. Het hout heeft een warm donkerbruin gevlamde koffiekleur kern en heeft een scherpe beige aftekening naar de buitenzijde van het hout.

Kom langs voor deze prachtige delen!

Prijzen v.a. €400 p/st.