Selecteer een pagina

Fraké

Fraké oftewel Afrikaans eikenhout heeft deze bijnaam te danken aan het robuuste uiterlijk van het hout. Dankzij Thermische modificatie krijgt het hout namelijk een mooie donkerbruin gevlamd karakter met mooie noesten en pinholes. Dit houtsoort is een houtsoort afkomstig van Terminalia superba (familie Combretaceae) die voorkomt in West-Afrika. Het hout wordt ook wel Limba, Akom of met Fraké aangeduid. De Limba boom kan tot 60 meter worden en draagt een vlakke kruin, de bomen zijn snelgroeiend en er is geen tekort aan. Ondanks het stoere rustieke “eiken karakter” van dit hout is het opvallend ligt en vrij zacht te noemen.

Fraké word in diverse toepassingen gebruikt door meubelmakers en timmerbedrijven voor bijvoorbeeld kasten, interieurdoeleinden en kozijnhout. Ook steeds meer architecten zien de voordelen in het gebruik van Fraké hout op gebouw en gevel, wat een luxe, stijlvolle uitstraling met zich meebrengt. Ook is Fraké nog eens duurzaam te noemen, dankzij de thermische modificatie valt dit hout onder duurzaamheid klasse 1.

Wij bieden zowel vingerlas kozijnhout als Fraké delen aan, vraag naar onze brochure voor actuele voorraad en prijzen.