Selecteer een pagina

Kersenhout

Kersenhout draagt de mooie Latijnse naam Prunus avium wat wel betekend zoete kers. De bomen groeien in een gematigd klimaat en zijn veel te zien in Europa. De stammen worden vaak niet heel breed en groeien met veel takken alle kanten op. Het kersenhout heeft een fijne nerf en is goed te verwerken. Het kersenhout is vrij zacht en heeft een mooie donkerbruin / rode kleur met een mooie tekening.

Het kersenhout is vrij populair in de meubelbranche en wordt vaak gebruikt voor decoratieve meubelstukken dankzij het gevlamde karakter, zoals bureaus, kasten, kabinetten, panelen of gebruikt als inleg-hout. Ook wordt het kersenhout vaak gebruikt om kinderspeelgoed van te maken, dit omdat het betrekkelijk licht van gewicht en vrij zacht is. Ook in het interieur van auto’s wordt dit vrij exclusieve houtsoort wel eens gebruikt.

Vraag ons naar de voorraad en actuele prijs