Selecteer een pagina

Tigerwood

Tigerwood oftewel Muiracatiara of Dibétou in het Zuid Amerikaans.

Het hout heeft een gestreept ‘tijger’ patroon zoals te zien is op de foto’s, de naam zal u daarom ook niet verbazen. Het hout heeft een geel/goudbruine tot donkere kleur met een vlekpatroon.

Wat het extra bijzonder maakt zijn de donkerbruine vlammen die willekeurig door het hout lopen. Dit geeft Tigerwood planken een heel uitgesproken uiterlijk. Het is echt een houtsoort voor de liefhebber van opvallende vloeren en vlonders. Tigerwood is een duurzame hardhoutsoort dat uitstekend geschikt is voor buiten en binnengebruik.

De houtsoort verschild per plank onderling van tekening en kleur, dit is wel iets om rekening mee te houden met de montage en ontwerp, maar dit komt het bijzondere karakter van het tigerwood ook ten goede.

Voor een duurzaamheidsklasse 3 hardhout is de tigerwood goed te bewerken en te monteren, met de juiste behandeling zult u hier jaren lang profijt van hebben.

Het hout hebben we in 3 verschillende maten, allen uitgevoerd met antislib aan één zijde. Je kunt de plank dus ook met de gladde kant in het zicht gebruiken.

Onze tigerwood maten zijn:
25x143x3700
25x143x4000
25x143x4900
(HxBxL)

Kom langs of stel uw vraag voor actuele prijzen en voorraad!